Logo Universiteit Utrecht

Stages Career Services

Stagiar(e) Communicatie & PR bij New Dutch Connections

Research internship

Ben jij op zoek naar een uitdagende en flexibele communicatiestage die er écht toe doet en heb je affiniteit met onderstaande punten? Lever dan jouw bijdrage aan het allerleukste goede doel van Nederland!

Wat ga je zoal doen?
 Websitebeheer en social media: we hebben een nieuwe website, zijn actief op o.a. Facebook en willen nu gaan groeien! Meer bezoekers, betere zicht- en vindbaarheid en daardoor meer mensen binden aan NDC.
 Intranet/ portal: om de interne communicatie tussen het landelijk bureau en de vrijwilligers lokaal te optimaliseren hebben we een portal ontwikkeld. Jij helpt mee met het verzamelen van content en zorgt ervoor dat alle informatie up to date is.
 Het toepassen van Ad Grants en SEO.
 Teksten schrijven voor de nieuwsbrief en de website.
 Meehelpen bij de organisatie van evenementen zoals talentenmarkten, filmpremières, beurzen en informatieavonden.
 Ontwikkelen van publiciteitsmateriaal.
 Benaderen van (lokale) pers en potentiele partners.

Stichting New Dutch Connections (NDC) inspireert jonge vluchtelingen (15-30 jaar) om weer in zichzelf te geloven en betrekt andere partijen bij het realiseren van hun toekomstdromen, zodat ze hun talenten kunnen inzetten in de maatschappij. Dit gebeurt o.a. door het opzetten van ToekomstAcademies (TA’s) door het hele land (o.a. Utrecht, Rotterdam, Tilburg en Den Haag). Binnen de TA worden er verschillende leermodules aangeboden van circa 12 weken, in uiteenlopende sectoren. Het traject bestaat uit het organiseren van specifieke workshops, individuele begeleiding van de jongeren door coaches (>25 jaar) en maatjes (<25 jaar) en deelname aan netwerkbijeenkomsten. Op deze manier creëert NDC een community die de jonge vluchtelingen ondersteunt en empowert, zodat zij verder kunnen werken aan hun toekomst. Het hoofdkantoor bevindt zich in een prachtig park in Utrecht.

Wij zoeken een student die meer wil leren over zowel interne als externe communicatie bij een goed doel. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met (jonge) vluchtelingen en dat je enthousiast bent, een vlotte pen hebt en van aanpakken houdt.

Ben jij enthousiast geworden? Stuur dan voor 1 augustus een e-mail naar Karen Huiskamp, manager Communicatie & PR: karen@newdutchconnections.nl.

Social and behavioural sciences, Media, arts, culture and history, Language, literature and communication, Philosophy and religious studies, Education
5-12 months
Helaas kunnen wij geen vergoeding bieden
01/08/2017