Logo Universiteit Utrecht

Stages Career Services

Stagiair(e) Productie Thursday Night Live!

Thursday Night Live!
De donderdagavond van Het Nieuwe Instituut biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur met lezingen, discussies, avondopenstelling van het museum, Thursday Bite, tweewekelijks wisselende ‘pop-in expo’s’ en partnerprogramma’s. Urgente vraagstukken, vernieuwend onderzoek, actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.
Voor Thursday Night Live wordt samengewerkt met alle afdelingen van de organisatie. De diversiteit van programma’s maakt het mogelijk de uiteenlopende doelgroepen van Het Nieuwe Instituut aan te spreken, te betrekken en te ondersteunen. Jaarlijks vinden er tenminste 44 avonden plaats die gemiddeld 152 bezoekers per avond trekken. https://vimeo.com/220026724https://vimeo.com/220026724

Wat is het doel van de stage?
Het leren ontwikkelen en organiseren van evenementen en bijeenkomsten binnen de context van een grote culturele organisatie gericht op de vakgebieden architectuur, design en digitale cultuur.

Wat houdt te functie in?
Als stagiair(e) productie draai je vol mee in het Team Thursday Night Live en je treedt op als assistent projectmedewerker bij de voorbereiding en productie van activiteiten.

Wat zijn de werkzaamheden?
- Het opstellen van draaiboeken en het informeren van de betrokkenen over ieders rol en verantwoordelijkheid;
- Het uitvoeren van productionele taken m.b.t. evenementen zoals technische doorloop, opbouw decor, afstemming met Het Nieuwe Café etc.
- Optreden als gastheer/ vrouw van Het Nieuwe Instituut tijdens programma’s;
- Het maken van financiële en praktische afspraken met sprekers, gespreksleiders en gasten;
- Reis- en verblijfboekingen voor sprekers;
- Het inhoudelijk meedenken met de ontwikkeling van programma’s;
- In samenwerking met de communicatiemedewerker events op de kaart te zetten, professionele doelgroepen in kaart brengen en hen betrekken bij de projecten van Het Nieuwe Instituut;
- De productie van de pop-in expo’s.

- Affiniteit met cultuur, architectuur, design en digitale cultuur;
- Inschrijving bij een HBO of WO studie;
- Organisatietalent en hands-on mentaliteit, resultaatgericht kunnen werken en goed kunnen communiceren;
- Beheersing van het Nederlands in woord en geschrift, en bij voorkeur beheersing van het Engels;
- Ervaring met Office programma’s;
- Ervaring met CRM systemen, Photoshop, video-editing software is een pré;
- Aanwezigheid op de donderdagavond.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Flora van Gaalen, f.vangaalen@hetnieuweinstituut.nl, 010-4401352.

Reageren?
Stuur een bondige motivatie met je CV naar Roos Hamers, hr@hetnieuweinstituut.nl.

Education, Social and behavioural sciences, Media, arts, culture and history, Language, literature and communication
3-6 maanden (32-40 uur p/w)
Dutch or English
€ 250 bruto op fulltime basis