Logo Universiteit Utrecht

Stages Career Services

Onderzoeksstage toekomst technologie en maatschappij

Research internship

Futureconsult helpt organisaties om zinvol en gestructureerd over de toekomst na te denken. Wat is de toekomst van de thuiszorg en welke rol speelt robotisering daarin? Wat betekent de blockchain voor de Rijksoverheid? Hoe bereidt je je als gemeente voor op de transitie naar een duurzame, nieuwe economie? We werken daarvoor nauw samen met onze klanten en een breed expertnetwerk.

Zoek jij een interessante afstudeerstage op het gebied van foresight? Wij zoeken studenten die graag vanuit hun academische achtergrond vooruit willen kijken naar het snijvlak van technologie en samenleving. Mogelijke vragen zijn bijvoorbeeld: Hoe kunnen steden zelfvoorzienend worden? Wat is de invloed van blockchain op onze samenleving? Wat is de toekomst van human enhancement?

Wij helpen jou met het structureren van je onderzoek, het opstellen van een scherp theoretisch kader en bieden toegang tot ons brede netwerk. Van jou vragen we om je vanuit diepgravende interesse te verdiepen in mogelijke toekomsten. Wat zijn de belangrijkste onzekerheden en stakeholders?

- Je zit in de masterfase van een WO studie, bijvoorbeeld: Life, Science & Technology, Innovation Sciences of Sustainable Business and Innovation
- Je bent 3 tot 6 maanden beschikbaar, het liefst fulltime
- Je hebt goede schrijfvaardigheid, bent creatief, nieuwsgierig en zelfstandig

Sollicitatiebrieven met c.v. richten aan Zsa Zsa Balian per e-mail aan balian@futureconsult.nl.

No preference, Economics, Earth and Sustainability
to be determined