Logo Universiteit Utrecht

Stages Career Services

Afstudeerstagiair(e) LMM Renewal Reward Process

Volg jij een kwantitatieve WO masteropleiding en ben je op zoek naar een afstudeeropdracht? Lees dan snel verder!

De opdracht
De funding van de bank bestaat voor een groot deel uit direct opvraagbare spaargelden. Dit zijn spaargelden zonder vaste looptijd zoals internetspaarrekeningen en betaalrekeningen. Om inzicht te krijgen in het verloop van het geld op deze rekeningen maakt de bank gebruik van wiskundige (statistische) modellen. Eén van de manieren om de kasstromen van direct opvraagbaar spaargeld te modelleren is met behulp van een Renewal Reward Process. Dit stochastische proces modelleert zowel de tijd tussen kasstromen als de hoogte ervan met behulp van twee (gekoppelde) toevalsprocessen. Jouw opdracht is om dit model vanaf het begin (met onze ondersteuning) te ontwerpen, te schatten en te testen, om uiteindelijk de uitkomsten te vergelijken met zowel de realisaties als het huidige model. Als jouw model goed werkt kan het zomaar zijn dat het in gebruik genomen wordt!

De omgeving
De afdeling Modelling verzorgt de modelleerwerkzaamheden voor de bank. Er werken professionals met kennis van data, modellen en processen. Bovenal is het een gezellige afdeling waar aandacht is voor elkaar en successen gedeeld en gevierd worden.
Binnen deze afdeling ga je aan de slag in het focusgebied Market Risk, een deelteam van 9 personen. Je krijgt een dagelijks begeleider om de planning, bevindingen, problemen en oplossingen mee te bespreken. Daarnaast is er een tweede begeleider en natuurlijk het team als ondersteuning. We verwachten dat je vanuit de universiteit ook een begeleider hebt die de scriptie beoordeelt.

Wat zoeken we?
•Je volgt een relevante master WO opleiding, zoals wiskunde, econometrie, Mathematical Finance etc.
•Je bent analytisch en houdt van een uitdaging

•Laptop in bruikleen
•Professionele begeleiding
•Flexibele uren
•Een vlakke organisatie met een informele werksfeer
•Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën
•Doorgroeimogelijkheden

Startdatum en locatie
Samen bepalen we de startdatum van deze stage. De locatie is het hoofdkantoor van de Volksbank aan de Croeselaan 1 in Utrecht.

Solliciteren?
Word jij onze nieuwe werkstudent Risk? Klik op "sollicitatie button" en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met onze recruiter Nancy van de Wiel, 06-12744063.

Economics, Mathematics and Information Sciences
to be determined