Logo Utrecht University

Internships Career Services

Internships

WO Onderzoeksstage Innovatie Achmea

Type:
Research internship
Description

Tijdens je ‘stage’ of onderzoeksopdracht al impact maken? Draag actief bij als stakeholder in het innovatieproces van het IT Shared Service Center van Achmea. Wij zoeken een wetenschappelijke student met een duidelijke visie op digitaal verzekeren, innovatiemanagement en trendwatching. Het gaat er om dat je met jouw werkzaamheden impact weet te creëren in de waardeketens van Achmea. Onder trendwatching verstaan we daarom niet zozeer het signaleren van technologische nieuwigheden sec, maar het kunnen vertalen daarvan naar strategische opties voor Achmea.

Dat vraagt niet alleen om een scherpe, analytische blik, maar ook om strategisch vermogen, organisatiesensitiviteit en de kracht om technologische ontwikkelingen door te vertalen naar concrete innovatieprojecten in onze waardeketens. Je bent een gesprekspartner op diverse niveaus, zowel voor hoger management als directe collega’s. Je bent in staat om daarbij succesvol verbinding te realiseren tussen business en IT en inzicht te geven in het potentieel en de impact van innovatie voor ons verzekerbedrijf. Je bent gedreven om impact van innovatie te realiseren in een complexe organisatie-omgeving met de juiste aandacht voor stakeholder- en verandermanagement tijdens de projectuitvoering. Je kunt adviseren én beïnvloeden op verschillende niveaus en weet snel je weg te vinden binnen organisaties.
Als stagiaire bij innovatiemanagement bestaat jouw afstudeeropdracht uit twee relevante onderdelen:

1.Je literatuurstudie draagt bij aan onderzoek naar een samen met jou geselecteerde IT-trend die naast academische relevantie ook praktijkrelevantie voor Achmea en haar klanten heeft. Je trend moet bijdragen aan sociale-, proces of technologische innovatie vanuit het IT-domein van Achmea. Dit onderdeel van je onderzoek wordt opgenomen in ons jaarlijkse IT-trendrapport in april en zal worden uitgebracht onder jouw eigen auteurschap.

2.Gelijktijdig denk je na over manieren om de beschreven trends zo goed mogelijk in de bredere organisatie van Achmea onder de aandacht te brengen en te onderzoeken. Voor dit laatste realiseer jij onder begeleiding van de afdeling kort cyclische IT-innovatieprojecten. Het resultaat van deze innovatieprojecten moet leiden tot een wezenlijke bijdrage aan de slagvaardige innovatie van Achmea richting digitale verzekeraar. Je bent in staat inspiratiesessies te organiseren en je betrekt daar externe experts bij.

Profile

• WO-opleiding (IT/economisch/technisch bedrijfskundig/veranderkunde of architectuur);
Andere WO-opleidingen zijn bespreekbaar, mits er aansluiting is bij punt 1 hierboven.
• Bewezen netwerker met intrinsieke motivatie, ondernemerschap en een creatieve geest;
• Naast afstuderen en academisch onderzoek vind je het belangrijk om werkervaring op te doen. Je wordt direct enthousiast van de kans om daarbij innovatieprojecten uit te voeren!
• Kerncompetenties op de volgende vaardigheden: advies, invloed, stakeholder- en verandermanagement, communicatie en persoonlijke kracht;
• Affiniteit met IT-technologie, innovatie, verzekeren en digitalisering.

Application Procedure

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jolanda van Roon, Corporate Recruiter Achmea IT op 06-27087554 of solliciteer direct via de website.

Desired Academic Background
No preference
Preference for bachelor or master student:
No preference
Starts:
September
Length:
5
Occupation:
Voltijd
Language:
Dutch
Compensation:
450
Apply Before:
01/08/2017

Organization

Name:
Achmea
Address
Storkstraat 8-10
3833 LB Leusden

Contact details

Name:
Sylvia Wools
Email:
sylvia.wools@achmea.nl
Address
Storkstraat 8-10
3833 LB Leusden
Telephone:
0613721102