Logo Utrecht University

Internships Career Services

Internships

Vrijwilligers Coördinatie

Type:
Regular internship
Description

Ben je op zoek naar een werkomgeving die je uitdaagt, afwisselende ervaringen biedt en een kijkje in de keuken geeft van een culturele instelling? Houd je van audiovisuele kunst, digitale cultuur en media? Kom dan stagelopen bij Impakt.

Tijdens het Impakt Festival werkt Impakt met ongeveer 40 vrijwilligers. Het is jouw taak een wervingscampagne voor vrijwilligers op te zetten, de werkzaamheden die gedaan moeten worden in kaart te brengen, (kennismakings)gesprekken met vrijwilligers voeren, roosters maken en vrijwilligers begeleiden tijdens het festival.

Periode en vergoeding
Per direct t/m november 2017, (overleg over periode en beschikbare uren is mogelijk). Vanwege verschillende deadlines en de aard van de organisatie worden er flexibele werktijden gehanteerd. Impakt biedt geen vergoeding, maar reiskosten worden vergoed en er wordt gezamenlijk geluncht. Uiteraard krijg je toegang tot het festival, leuke collega’s en een mooie aanvulling op je cv. .

Over Impakt
Impakt presenteert kritische en creatieve visies op onze hedendaagse mediacultuur. Met een programma dat bestaat uit een jaarlijks festival, events, internetprojecten, residencies en workshops neemt Impakt in het Nederlandse en internationale culturele landschap een unieke plek in. Al meer dan 25 jaar maakt Impakt zich sterk voor vernieuwing, analyse en reflectie binnen kunst en samenleving. We schenken hierbij bijzondere aandacht aan de rol die de media en nieuwe technologieën spelen. In een divers jaarprogramma komen ideeën uit beeldende kunst, film, muziek en mediakunst samen met visies uit de wetenschap en andere maatschappelijke velden. Impakt werkt in lokale, nationale en internationale verbanden samen met gelijkgestemde instellingen. Vanuit een sterke inhoudelijke motivatie maakt Impakt programma’s voor zowel de (semi)-professioneel geïnteresseerden als voor een jong publiek met een brede culturele interesse.

Het Impakt Festival 2017 heeft als thema Haunted Machines and Wicked Problems. Curatoren Natalie Kane en Tobias Revell zullen de relatie tussen technologie, mythologie en magie onderzoeken.

Impakt is gevestigd in een karakteristiek en ruim pand in Utrecht. Naast het kantoor biedt dit pand ook onderdak aan 2 residency studio’s, een archief en een event-ruimte. De kern van Impakt is een klein, hardwerkend team van 2 fte. In de aanloop naar het festival groeit de bezetting naar 5 fte. Stagiaires vormen een wezenlijk onderdeel van de organisatie en tijdens het festival werken er veel vrijwilligers mee.

Profile

Je volgt een HBO of WO opleiding. Voor alle stages bij Impakt geldt:
•je hebt uitstekende computervaardigheden;
•je bent gemotiveerd, betrokken en bereid om je vaardigheden uit te breiden;
•je hebt een onafhankelijke en actieve houding;
•je bent flexibel en je kunt goed omgaan met veranderingen.

Application Procedure

Je kunt jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief, samen met een ingevuld vragenformulier http://impakt.nl/headquarters/internships-questionnaire/) richten aan het hoofd bedrijfsvoering en productie van Impakt, Christine Breur, via interns@impakt.nl. Voor vragen kun je bellen naar 030-294 44 93.

Desired Academic Background
No preference
Preference for bachelor or master student:
No preference
Starts:
September
Length:
Min. 2 maanden
Occupation:
Parttime
Language:
Dutch
Apply Before:
01/09/2017
Download:
Stage-vrijwilligers-coördinatie.docx

Organization

Name:
Impakt
Address
Lauwerecht 10
3514 BB Utrecht
Website:
http://www.impakt.nl

Contact details

Name:
Christine Breur
Email:
interns@impakt.nl
Address
Lauwerecht 10
3514 BB Utrecht
Telephone:
030-2944493