Logo Utrecht University

Internships Career Services

Internships

Vacature stagiair(e) Mr. Hans van Mierlo Stichting: september 2017-januari 2018

Type:
Regular internship
Description

De Mr. Hans van Mierlo Stichting is het onafhankelijke wetenschappelijk bureau van D66. Zij heeft tot doel om het sociaal-liberale gedachtegoed verder te ontwikkelen en te verspreiden binnen en buiten D66. Dit doen wij door het publiceren van sociaal-liberaal onderzoek, het organiseren van lezingen en symposia, het geven van trainingen en workshops en door het stimuleren van debat binnen de vereniging. Ook publiceren wij 4 keer per jaar het tijdschrift idee. De Van Mierlo Stichting is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode september 2017 – februari 2018. Deze vacature betreft een stageplek voor 32-38 uur per week. Er is in principe geen sprake van een reiskostenvergoeding (we gaan er vanuit dat je een OV-kaart hebt), maar wel een bescheiden stagevergoeding.

Werkzaamheden

Als stagiair(e) draag je bij aan de werkzaamheden van de Van Mierlo Stichting, zowel binnen D66 als daarbuiten. Tijdens deze stage draai je, onder begeleiding van onze medewerkers, volledig mee in onze kleine organisatie en krijg je zowel eigen projecten als ondersteunende werkzaamheden. Je kunt onder andere de volgende werkzaamheden verwachten:

Communicatie
Het onderhouden van onze website, Twitter-account en nieuwsbrief. Je denkt mee over het vormgeven en uitvoeren van communicatie over projecten en publicaties van de stichting. Ook zal je meehelpen met de totstandkoming van de idee, het politiek-wetenschappelijk tijdschrift van de Mr. Hans van Mierlo Stichting.

Educatie
De coördinatie van aanvragen uit het hele land voor lezingen of cursussen die verzorgd worden door sprekers of medewerkers van de stichting. Hierbij onderhoud je contact met verschillende afdelingen binnen D66 en de sprekers en vrijwilligers van de Van Mierlo Stichting.

Organisatie
Het organiseren van onze jaarlijkse Marchantlezing. Ook zal je bijvoorbeeld helpen met het uitvoeren van projecten in samenwerking met het European Liberal Forum en het organiseren van debatten met de redactie van idee.

Profile

Je voldoet aan het volgende profiel:

je hebt een academisch denkniveau;
je bent in staat om complexe materie toegankelijk te maken voor een breder publiek;
je bent bekend met het organiseren van evenementen;
je hebt uitstekende taal- en schrijfvaardigheid;
je kan zelfstandig werken;
je bent in het bezit van een OV-studentenkaart.

Application Procedure

Ben jij de stagiair(e) die we zoeken? Stuur dan vóór donderdag 15 juni je sollicitatiebrief en cv per e-mail naar: vanmierlostichting@d66.nl. Je kan ook via dit e-mailadres of 070-3566066 contact met ons opnemen als je vragen hebt.

Desired Academic Background
No preference
Preference for bachelor or master student:
No preference
Starts:
September
Length:
5 maanden
Occupation:
Fulltime
Language:
Dutch
Apply Before:
15/06/2017

Organization

Name:
Mr. Hans van Mierlo Stichting
Address
Hoge Nieuwstraat 26
2514 EL Den Haag
Website:
https://vanmierlostichting.d66.nl/mr-hans-van-mierlo-stichting/organisatie/vacatures-en-stages/

Contact details

Name:
Hans Van Mierlo Stichting
Email:
vanmierlostichting@d66.nl
Address
Hoge Nieuwstraat 26
2514 EL Den Haag
Telephone:
0703566066