Logo Utrecht University

Internships Career Services

Internships

Stagiar(e) Economie en Handel – Nederlandse Ambassade Canberra

Type:
Regular internship
Description

De Nederlandse Ambassade in Canberra zoekt een stagiair(e) voor de periode van 14 augustus 2017 tot en met 16 februari 2018 voor de Afdeling Economie, Handel en Milieu.

Ambassade Canberra – in het politieke hart van Australië – is een relatief kleine post met een hecht team. Op de Ambassade werken 11 personen, zowel uitgezonden als lokale medewerkers. Daarnaast is ruimte voor één stagiair(e) op de afdeling Publieksdiplomatie en Culturele Zaken en één op de afdeling Economie, Handel en Milieu. Een stage op de Ambassade in Canberra biedt een uitgelezen kans om van dichtbij mee te maken wat diplomatie inhoudt. De Ambassade in Canberra richt zich op het versterken en onderhouden van de politieke, economische en culturele aspecten van de relatie tussen Nederland en Australië. Daarnaast worden Nederlandse belangen behartigd in Vanuatu, Papua Nieuw-Guinea, Nauru en de Salomonseilanden.

De economische afdeling van de Ambassade in Canberra heeft een breed takenpakket. De afdeling richt zich in samenwerking met het Consulaat-Generaal in Sydney vooral op handelsbevordering tussen Nederland en Australië, rapportage over economische ontwikkelingen en het identificeren van kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. De Nederlandse economische diplomatie in Australië richt zich op de volgende kansrijke sectoren: water, land- en tuinbouw, (duurzame) energie, infrastructuur (havens en logistiek), life sciences & health (e-health, zorginfrastructuur en biowetenschappen), smart cities en de creatieve industrie (fashion & design). De economische afdeling in Canberra heeft een specifieke focus op de agro & food en tuinbouw- en uitgangsmaterialen sector. Daarnaast spant de afdeling zich in voor het wegnemen van handelsbelemmeringen en rapporteert de afdeling over voor Nederland relevante ontwikkelingen op het gebied van Australische (handels)politiek. Daartoe worden briefings en vergaderingen van de EU-delegatie en van Australische instanties bijgewoond.

De ambassade zoekt een stagiair/stagiaire die breed inzetbaar is en die betrokken zal worden bij een breed palet aan werkzaamheden, waaronder:

• Assisteren bij het verwerken en behandelen van handelsaanvragen;
• Bijdragen aan de inhoudelijke en organisatorische voorbereidingen voor beurzen, bezoeken en missies;
• Het doen van marktonderzoek en opstellen van marktsectoranalyses en identificatie van specifieke kansen en projecten die door de Ambassade, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en andere relevante partijen kunnen worden gebruikt om het Nederlandse bedrijfsleven te informeren in aangemerkte economische sectoren;
• Voorlichting geven over handels- en economische aangelegenheden aan brancheorganisaties en Nederlandse bedrijven die interesse hebben in handel met Australië;
• Tenslotte zal de stagiair(e) rapporteren over relevante (macro)economische en (handels)politieke ontwikkelingen aan het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Economische Zaken, de RVO en andere relevante ministeries.

Profile

Wij zijn op zoek naar organisatietalent die goed schrijft en beschikt over goede analytische kwaliteiten. Verder kun je zelfstandig werken en ben je bereid de handen uit de mouwen te steken. De voorkeur gaat uit naar een kandidaat met een relevante universitaire opleiding op het gebied van economie, internationale bedrijfskunde of internationale betrekkingen.

• Uitstekende beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse taal;
• Uitstekende beheersing in woord en geschrift van de Engelse taal (Taalniveau C1 of C2);
• Ervaren in het gebruik van Facebook en Twitter, in zowel het Nederlands als Engels;
• Ervaren in het gebruik van Microsoft-programma’s en MacIntosh/Apple;
• ‘Hands-on’ mentaliteit, teamspeler, initiatiefrijk en enthousiast;
• Kan integer omgaan met vertrouwelijke informatie;
• Kan het overzicht bewaren en legt verbanden;
• Zelfstandig, analytisch, flexibel en representatief;
• Praktijkervaring met het organiseren van bijeenkomsten en/of evenementen;
• Volgen van een relevante universitaire studie, bij voorkeur in de eindfase;
• Affiniteit met Australië;
• Affiniteit met werken in een internationale omgeving, interculturele sensitiviteit.

Application Procedure

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 26 mei 2017 (COB) een motivatiebrief en CV, met daarbij gevoegd twee referentiebrieven, t.a.v. Mw. Lilian Mellink (Beleidsmedewerker Handel en Economie), sturen aan can-ez@minbuza.nl.

Desired Academic Background
No preference, Law, Social and behavioural sciences, Earth and Sustainability, Language, literature and communication
Preference for bachelor or master student:
No preference
Starts:
to be determined
Occupation:
Voltijd
Language:
Dutch
Apply Before:
26/05/2017
Download:
Stage-oproep-EA-Ambassade-Canberra-aug-2017-febr-2018.pdf

Organization

Name:
Embassy of the Kingdom of the Netherlands
Additional:
Division of Trade & Economic affairs
Address
120 Empire Circuit
2600 Canberra
Website:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/australie/over-ons/vacatures/stage-ez-canberra

Contact details

Name:
Jeroen Janssen
Email:
can@minbuza.nl
Address
120 Empire Circuit
2600 Canberra
Telephone:
0262209400