Stagiar bij de Nederlandse Ambassade in Wellington, Politieke afdeling

Functie-inhoud

Een stage op de politieke afdeling is een ‘meewerkstage’. De stagiair ondersteunt de Ambassade in een grote diversiteit aan onderwerpen. Niet alleen taken op politiek terrein, maar ook economisch, cultureel en consulair kunnen tijdens de stage voorbij komen. Afhankelijk van de agenda zal de stagiair meewerken aan de inhoudelijke en organisatorische voorbereiding van evenementen en bezoeken. De stage biedt een uitgelezen kans om een breed beeld te krijgen van het werk op een Ambassade en bij te dragen aan uitstekende dienstverlening en positieve beeldvorming van Nederland.

De stagiair(e) wordt betrokken bij diverse werkzaamheden, waaronder:

 Het rapporteren over voor Nederland relevante politieke ontwikkelingen in Nieuw-Zeeland en onder de Ambassade vallende landen in de Pacific;
 Het voorbereiden en uitwerken van de dialoog over belangrijke buitenlandpolitieke thema’s van de beleidsagenda’s van het ministerie van Buitenlandse Zaken;
 Het bijdragen aan de organisatie van bilaterale bezoeken aan en bijeenkomsten in Nieuw-Zeeland;
 Het bijdragen aan de beeldvorming van de Ambassade bij publiek en media;
 Het onderhouden van de website en sociale media en het opstellen van voorlichtingsmateriaal;
 Het organiseren van evenementen in het kader van publieksdiplomatie en cultuur;
 Ondersteuning verlenen aan het hoofd van de politieke afdeling.

De Ambassade zoekt een organisatietalent, die goed schrijft en graag onder druk werkt. Een universitaire opleiding (bijvoorbeeld: internationaal recht, internationale betrekkingen, geschiedenis of politicologie) is een vereiste en je moet in je masterfase zitten. Uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zijn van groot belang, evenals kennis van en affiniteit met social media. Je dient zelfstandig te kunnen werken, bent initiatiefrijk en gedreven en beschikt over goede analytische kwaliteiten.

Je kunt tot 26 april een motivatiebrief met bijgevoegd CV e-mailen naar wel-ppcz@minbuza.nl, gericht aan plaatsvervangend Chef de Poste Stefan Hulisz.

Master students
July