Logo Utrecht University

Internships Career Services

Internships

Stagiair(e) Studium Generale

Type:
Regular internship
Description

Als stagiair bij Studium Generale ben je onderdeel van een gezellig team van programmamakers. Er komt van alles voorbij aan interessante onderwerpen en sprekers op het snijvlak van wetenschap, politiek, cultuur en meer. In allerlei vormen, van lezingen tot Filosofische en Science Cafés, van interviews tot filmgesprekken, van blogs tot video’s. Jaarlijks bezoeken zo’n 15000 mensen onze activiteiten. Bijna 6000 mensen volgen Studium Generale op Facebook. Daar zijn we blij mee, en we willen nog veel meer mensen bereiken.

Er moet veel gebeuren om de programma’s van Studium Generale te maken en om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen er wijzer van worden. Goede onderwerpen bedenken voor lezingen, films en gesprekken. De beste sprekers vinden. De juiste toon treffen in een uitnodiging. Heldere teksten schrijven voor de website. Promotiepraatjes houden bij colleges. Flyers uitdelen. Het adressenbestand op orde houden. Bedenken voor welke groepen een lezing interessant kan zijn. Mails versturen. Online agenda’s vullen. Sprekers en publiek ontvangen op locatie. In een blog de kern van een lezing te pakken krijgen. Koffie halen. Lunchen met collega’s. Kortom: genoeg te doen en heel veel te leren!

Profile

We zijn op zoek naar mensen die van aanpakken houden, maar ook graag nadenken. Die een brede belangstelling hebben en houden van onderzoek en wetenschap. Die kunnen schrijven en willen leren hoe je dat doet voor een breed publiek. Die zorgvuldig werken, en overzicht kunnen houden.

Verder is ervaring met social media een pre, en moet je bereid en beschikbaar zijn om gemiddeld een avond per week te werken.

Onze ideale stagiair werkt drie of vier dagen per week bij ons en is verbonden aan een universiteit.

Application Procedure

Als je belangstelling hebt voor deze stageplek stuur dan voor maandag 17 juli 2017 een sollicitatie met motivatie en cv naar m.radstake[at]uu.nl, waarbij je [at] vervangt door @, o.v.v 'sollicitatie stagiair'.

Desired Academic Background
No preference
Preference for bachelor or master student:
No preference
Starts:
September
Length:
5 maanden
Occupation:
Parttime
Language:
Dutch
Compensation:
275 euro per maand op basis van een fulltime dienstverband.
Apply Before:
17/07/2017

Organization

Name:
Studium Generale
Address
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht
Website:
https://www.sg.uu.nl/

Contact details

Name:
Maud Radstake
Email:
m.radstake@uu.nl
Address
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht
Telephone:
030-2531084