Stagiair(e) bij de Nederlandse Ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland, Economische Afdeling

Een stage op de economische afdeling is een ‘meewerkstage’. De stagiair ondersteunt de ambassade in een grote diversiteit aan onderwerpen. Niet alleen taken op economisch terrein, maar ook politiek, cultureel en consulair kunnen tijdens de stage voorbij komen. Afhankelijk van de agenda zal de stagiair meewerken aan de inhoudelijke en organisatorische voorbereiding van evenementen en bezoeken. De stage biedt een uitgelezen kans om een breed beeld te krijgen van het werk op een ambassade en bij te dragen aan uitstekende dienstverlening en positieve beeldvorming van Nederland.

De stagiair(e) wordt betrokken bij diverse werkzaamheden, waaronder:

 Het schrijven van economische berichten/rapporten ten behoeve van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Economische Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemingen (RVO) en andere relevante ministeries.
 het doen van marktonderzoek en opstellen van marktsectoranalyses en identificatie van specifieke kansen en projecten die door de ambassade en RVO kunnen worden gebruikt om het Nederlandse bedrijfsleven te informeren over de kansen en mogelijkheden in specifieke economische sectoren;
 voorlichting geven over handels- en economische aangelegenheden aan brancheorganisaties en Nederlandse bedrijven die interesse hebben in handel met Nieuw-Zeeland;
 het onderhouden van de website en sociale media en opstellen van voorlichtingsmateriaal over het economische werk van de ambassade;
 het organiseren van publieksdiplomatie-evenementen;
 ondersteuning verlenen aan het hoofd van de afdeling en de senior medewerker publieks- en economische diplomatie.

De ambassade zoekt een organisatietalent, die goed schrijft en ook onder druk kan werken. Een universitaire opleiding met een economische focus is een must en je moet in je masterfase zitten. Uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zijn van groot belang, evenals kennis van en affiniteit met social media. Je dient zelfstandig te kunnen werken, bent initiatiefrijk en gedreven en beschikt over goede analytische kwaliteiten.

Je kunt tot 26 april een motivatiebrief met bijgevoegd CV emailen naar wel-ea@minbuza.nl, gericht aan plaatsvervangend Chef de Poste Stefan Hulisz.

Master students
July