Stage Redactie/Marketing bij digitale muziekdienst MeloMe

MeloMe is een Nederlandse start up, die 1 september een nieuwe muziekstreamingdienst lanceert, exclusief voor klassieke muziek. Wij zoeken een stagiaire voor ons content team.

Ondanks grote concurrentie van de reuzen Spotify en Apple Music, hebben we op eigen kracht geïnvesteerd in het platform. We willen in tegenstelling tot de huidige streamingdiensten, klassieke muziekliefhebbers wél goed bedienen.
MeloMe (de naam is afgeleid van melody) voorziet behalve in klassieke muziek in cd kwaliteit, ook in video's, nieuwtjes, een concertagenda en achtergrondinformatie in de vorm cd-boekjes en artikelen. Gebruikers kunnen dankzij de uitgebreide zoekmachine beter vinden wat ze zoeken. En wie niet specifiek naar iets op zoek is, kan zich laten leiden door informatie en tips van de redactie.

We werken samen met allerlei partners binnen de klassieke muziek, waaronder een aantal grote orkesten zoals het Residentie Orkest, Het Radio Filharmonisch Orkest en het Rotterdam Philharmonisch Orkest. Daarmee brengt MeloMe de wereld van klassieke muziek samen in één platform. We hanteren een distributiemodel dat de rechthebbenden beter beloont. En last but not least: een deel van de opbrengst gaat naar een fonds voor talentontwikkeling en educatie.

Als stagiair wordt het jouw taak om de redactie van het nieuwsplatform van MeloMe te ondersteunen. Je zult zelf berichten schrijven en op zoek gaan naar nieuwtjes die op andere sites in Nederland nog niet gepresenteerd zijn. Daarnaast zul je het team ondersteunen in het managen van Facebook (en andere Social Media kanalen) en het uitvoeren van diverse promotionele activiteiten. Ook zul je playlists gaan samenstellen. Je zult nauw samenwerken met een klein, professioneel team en krijgt de kans om mee te denken over de ontwikkeling van het platform.

Indien er een onderzoek vereist is voor je opleiding, behoort het tot de mogelijkheden een marketing- of communicatievraagstuk te onderzoeken.

• Universitaire opleiding (Muziekwetenschappen of een andere relevante opleiding)
• Zelfstandig
• Gedreven
• Communicatief sterk, in Nederlands en Engels
• Nauwkeurig
• Liefhebber van klassieke muziek

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je graag bijdragen aan deze start up? Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet!

Mail je motivatie en CV uiterlijk 2 juli naar diederik.deceuster@newartsint.com

Media, arts, culture and history, Language, literature and communication
to be determined
in overleg