Stage of tussenjaar: coördinator Signa-Leerstudent (Academie van de Stad)

Academie van de Stad biedt sociaal-maatschappelijke stages aan rondom grootstedelijke vraagstukken. Voor het project Signa-leerstudent zoekt Academie van de Stad 2 gemotiveerde studenten (laatste fase WO) die zich vanaf september 2017 willen inzetten als studentcoördinator!

Signa-leerstudent:
Afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van zorg en welzijn. Het activeringsaanbod voor bewoners van Utrecht is verdeeld in vier deelgebieden: 'sociale prestatie', 'dagondersteuning', arbeidsmatige activering' en 'dagbegeleiding'. Sociale prestatie en dagondersteuning zijn activiteiten voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en een kleiner sociaal netwerk. Deze activiteiten worden georganiseerd door (zorg)organisaties zoals de Tussenvoorziening, het Leger des Heils en WIJ3.0. Vanuit de gemeente Utrecht ligt er de vraag hoe het aanbod van die organisaties nog beter kan aansluiten op de vraag van deelnemers. Voor dit vraagstuk gaan tien tweedejaarsstudenten meelopen bij activiteiten van organisaties die activeringsmogelijkheden aanbieden (zie voor tweedejaarsstudenten deze vacature). Wij zijn op zoek naar twee gemotiveerde studenten die de tien tweedejaars studenten in de periode van september 2017 t/m juni 2018 drie tot vier dagen per week gaan begeleiden en een onderzoek uitvoeren namens de Gemeente Utrecht op het gebied van sociale prestatie en dagondersteuning (dit kan gecombineerd worden met je scriptie)!

Lees hier het interview van Jolien, studentcoördinator Signa-leerstudent van 2016/2017: https://utrecht.academievandestad.nl/signa-leerstudent-jolien-vertelt.html

Zie voor alle stagevacatures onze website: http://utrecht.academievandestad.nl/vacatures.html

Dit ga je doen:
- Begeleiden en coachen van de tweedejaarsstudenten;
- Het zelfstandig opzetten en geven van trainingen aan de tweedejaarsstudenten. Je zal hierin steeds meer ruimte krijgen voor je eigen creatieve inbreng;
- Je bent het eerste aanspreekpunt voor de deelnemende organisaties in Utrecht;
- Het doen van onderzoek bij een van de organisaties;
- Evalueren en bewaken van de kwaliteit van het project;
- Projectmanagement.

Dit ben jij!
- Bij voorkeur derde- of vierdejaarsstudent en affiniteit met de sector Zorg en Welzijn;
- Je bent een aanpakker: je neemt graag initiatief en kan zowel goed zelfstandig- als samenwerken;
- Je beschikt over uitstekende organisatorische, sociale en communicatieve vaardigheden;
- Je bent enthousiast, creatief, toegankelijk en gericht op samenwerken;
- Je bent zelfstandig en stressbestendig en beschikt over een probleemoplossend en organiserend vermogen;
- Je ziet een uitdaging in het coachen en begeleiden van de tweedejaarsstudenten;
- Je bent een verbinder: je kunt vanuit een onafhankelijke positie functioneren als aanspreekpunt voor alle partijen.

Wat wij bieden:
- Diversiteit in taken en werkplekken;
- De mogelijkheid om het project mede op te zetten en vorm te geven;
- Een stage met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng;
- Een gezellige, jonge en dynamische organisatie met een uitgebreid netwerk;
- Intensieve begeleiding vanuit Academie van de Stad;
- Bijwonen van relevante trainingen;
- Een stagevergoeding (€400 (WO) bruto bij fulltime inzet).

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplek die je klaarstoomt voor een volgende stap? Meld je dan snel aan, er zijn maar twee plekken beschikbaar. Stuur je motivatie z.s.m. (max. 1 A4) en CV naar Academie van de Stad t.a.v. Judith Werkman, judith@academievandestad.nl. Heb je vragen? Bel dan 06 42686269.

10 maanden
Je krijgt een stagevergoeding van bruto 400,- (WO) op basis van fulltime inzet.
03/07/2017
coördinator-signaleer-1.jpg