Logo Utrecht University

Internships Career Services

Internships

Stage Externe Communicatie

Type:
Regular internship
Description

‘Sweco ontwerpt en ontwikkelt de steden en samenlevingen van de toekomst. We willen deze merkbelofte laden en onze naamsbekendheid in de markt verhogen door op een verrassende manier verhalen te vertellen over alle mooie projecten die onze adviseurs voor klanten uitvoeren. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken! Als jij een kijkje wilt nemen in de communicatiekeuken van het grootste ingenieursadviesbureau van Europa en alle ruimte wilt krijgen voor eigen inbreng, dan is dit jouw stage!’

Karin Groendijk
Manager Marketing & Communicatie

Functieomschrijving

Als stagiair Externe Communicatie ondersteun je het communicatieteam bij de ontwikkeling en uitvoering van onze externe communicatiestrategie. Je weet onze organisatiestrategie te vertalen naar aansprekende en toegankelijke content en communicatiemiddelen die aansluiten op de beleving van onze klant. Je kunt goed luisteren en je hebt een neus voor nieuws. Schrijven en organiseren kun je al goed, en je wilt je hier verder in ontwikkelen. Je steekt graag je handen uit de mouwen om het gewenste resultaat te bereiken.

De afdeling Communicatie van Sweco bestaat uit een sterk team van 8 adviseurs die van aanpakken weten. Elke dag zetten wij ons, in nauwe samenwerking met onze collega’s, in om via externe communicatie het Sweco merk, onze marktpositie en imago te versterken richting (potentiële) klanten, zakenpartners en media.

Als stagiair Externe Communicatie interview je collega’s over hun werk en vertaal je dat in nieuwswaardige content dat je via onze online kanalen verspreidt. Je bent betrokken bij de organisatie van klantevenementen en beursdeelnames.
Een concreet project waar je aan zult werken, is Urban Insight. Dit is een communicatieprogramma dat in alle Sweco landen tegelijkertijd wordt georganiseerd, en waarmee we onze merkbelofte gaan laden richting (potentiële) collega’s, klanten en studenten.

Profile

Wij zoeken
Je bent een hbo-student Communicatie of volgt een vergelijkbare opleiding
Je hebt affiniteit met online en social media
Je kunt zelfstandig en resultaatgericht werken
Je schrijft graag en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
Je vindt het leuk om dingen te regelen
Je bent vanaf september of oktober beschikbaar voor een periode van 20 weken
Je werkt in principe vanuit ons hoofdkantoor in De Bilt

Application Procedure

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen we graag je sollicitatie middels de button op deze pagina. Neem voor inhoudelijke vragen over deze stage contact op met Karin Groendijk, Manager Marketing & Communicatie, +31 6 31 96 30 45 of via karin.groendijk@sweco.nl. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Fabienne Jansen, Campus Recruiter, +31 6 23 21 83 75 of via fabienne.jansen@sweco.nl.

Desired Academic Background
No preference
Preference for bachelor or master student:
Bachelor students
Starts:
September
Length:
20 weken
Occupation:
Fulltime
Language:
Dutch
Apply Before:
24/05/2017
Download:
Stage-Externe-Communicatie-def.docx

Organization

Name:
Sweco Nederland
Address
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Website:
http://www.sweco.nl/

Contact details

Name:
Fabienne Jansen
Email:
fabienne.jansen@sweco.nl
Address
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Telephone:
0623218375