Stage Economische Afdeling Ambassade Madrid

De stagiair(e) draagt bij aan de diverse werkzaamheden van de ambassade. Hij/zij schrijft de dagelijkse korte persberichten over Spaans economisch nieuws. De stagiair(e) beantwoordt informatieverzoeken van Nederlandse bedrijven met interesse in handel en investeringen in Spanje. Hij/zij helpt bij de organisatie van informatie bijeenkomsten en evenementen. Hij/zij draagt bij aan het actualiseren van de webpagina’s van het online handelsportaal van de Economische afdeling.
Verder draagt de stagiaire bij aan rapportages over (macro-)economische ontwikkelingen in Spanje en de standpunten die Spanje inneemt over relevante EU-onderwerpen.

Profiel van de stagiair(e)
• Je volgt een relevante universitaire opleiding (bij voorkeur op het gebied van economie, internationale bedrijfskunde, internationale betrekkingen of
Europese studies met economische richting) en je hebt je bachelor fase afgerond.
• Je hebt basiskennis van internationale- en macro-economische thema’s, een basiskennis van het beleid van de Europese Unie, en affiniteit met handelsbevordering.
• Je hebt een goede beheersing van de Spaanse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands.
• Je bent enthousiast, initiatiefrijk en een teamplayer, je kunt zelfstandig werken, en je kunt je snel een nieuwe werkomgeving eigen maken.
• Kennis van en/of affiniteit met sociale media en websitebeheer is gewenst.

Meer weten en/of solliciteren
Ben je geïnteresseerd in deze stageplaats, stuur dan uiterlijk 31 mei 2017 je motivatiebrief met beknopt CV naar mad-ea@minbuza.nl t.a.v. Patricia van Bentum. Heb je nog vragen? Dan kun je ons bereiken via mad-ea@minbuza.nl of +34 91 353 7526.

De deadline van reageren is: 31 mei 2017

Economics, Governance