Stage: coördinator KersVers Advies (Academie van de Stad)

Academie van de Stad biedt sociaal-maatschappelijke stages aan rondom grootstedelijke vraagstukken. KersVers Advies is het nieuwe op te zetten adviesbureau dat wordt gerund door studenten die buurtinitiatieven in zelfbeheer gaan ondersteunen.

Utrecht kent vele zelfbeheerorganisaties die een belangrijke, centrale rol in de wijk vervullen. Denk aan buurthuizen, speeltuinen, jongerencentra en kinderboerderijen. Jong en oud komt er samen voor activiteiten en sociale contacten. In Utrecht is een beweging zichtbaar naar meer zelfbeheer. Bij een accommodatie in zelfbeheer ligt de verantwoordelijkheid voor het gebouw en activiteiten bij de mensen die het doen; initiatiefnemers in de wijk. De gemeente ondersteunt de zelfbeheerorganisaties in Utrecht op verschillende manieren. Het blijkt dat er bij de zelfbeheerinitiatieven regelmatig behoefte is aan uitvoeringskracht en ondersteuning. Daarom heeft de gemeente Utrecht aan Academie van de Stad gevraagd een project op te starten.

KersVers helpt de zelfbeheerorganisaties vanaf september 2017 met de verschillende opgaven. Als studentcoördinator begeleid je een team van studentadviseurs. Dit team inventariseert vraagstukken van de initiatieven. Bijvoorbeeld over het betrekken van buurtbewoners of vrijwilligers. Of het werven van fondsen en het maken van een communicatieplan. Het team zorgt voor het advies en de uitvoering. Jij coördineert het proces, coacht en begeleidt de studentadviseurs. Dit doe je 3 a 4 dagen per week voor de periode van september 2017 t/m juni 2018.

Zie voor alle stagevacatures onze website: http://utrecht.academievandestad.nl/vacatures.html

Wij zijn op zoek naar een student die:

● Een positief denker, een probleemoplosser is;
● Initiatief neemt en lef heeft; leergierig is, met een onderzoekende houding;
● Beschikt over goede sociale vaardigheden;
● Verantwoordelijk is en een team kan aansturen;
● Professioneel met onze partners samenwerkt;
● Geïnteresseerd is in maatschappelijke thema’s.

Taken:

● Als aanspreekpunt verbind je alle partijen
● Je matcht de vraagstukken aan de studentadviseurs
● Je coacht en begeleidt de tweedejaars studenten, ontwikkelt en geeft trainingen
● Je bent projectmanager en evalueert en bewaakt de kwaliteit
● Je voert mogelijk je eigen afstudeeronderzoek uit

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplek die je klaarstoomt voor een volgende stap? Meld je dan snel aan, er zijn maar twee plekken beschikbaar. Stuur je motivatie (max. 1 A4) en CV naar Academie van de Stad t.a.v. Lizanne Visser, lizanne@academievandestad.nl. Heb je vragen? Bel dan 06 2110 3244.

No preference, Law, Economics, Governance, Mathematics and Information Sciences, Natural sciences, Health and Life Sciences, Earth and Sustainability, Social and behavioural sciences, Media, arts, culture and history, Language, literature and communication, Philosophy and religious studies, Education
10 maanden
Parttime
Je krijgt een stagevergoeding van bruto 400,- (WO) op basis van fulltime inzet.
30/06/2017
coordinator-kersvers-1.jpg