Stage Circularity in European Tendering (Circulariteit in Europese aanbestedingen)

Research internship

Stagiair IAC

Functie: Stagiair onderzoek circulariteit en de toepassing bij Europese aanbestedingsprocedures
Periode: 4 tot 6 maanden fulltime (kortere/langere periode in overleg)
Waar: Inkoop- en Aanbestedingscentrum Universiteit Utrecht, Heidelberglaan 8
Vergoeding: 275 euro bruto per maand, reiskosten kunnen worden vergoed

Ligt je hart bij duurzaamheid en wil je je inzetten om de UU nog groener te maken? Lijkt het je interessant om te onderzoeken hoe circulair inkopen kan worden ingezet in aanbestedingsprocedures en daarmee zo duurzaam mogelijke producten kunnen worden ingekocht voor de UU? Dan is de functie van Stagiair onderzoek circulariteit en de toepassing bij aanbestedingsprocedures iets voor jou!

De ontwikkeling van een duurzame samenleving is één van de grootste uitdagingen in de 21e eeuw. De Universiteit Utrecht neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om hier een actieve bijdrage aan te leveren.

Het IAC heeft op het gebied van duurzaamheid onder andere de ambitie circulariteit toe te passen in de aanbestedingsprocedures om daarmee zo duurzaam mogelijke producten in te kopen en hiervoor in 2017 een plan uitgewerkt te hebben.
Voor het opstellen van dit plan is onderzoek nodig naar onder andere wat circulariteit precies inhoudt en hoe circulariteit in een aanbestedingsprocedure zou kunnen worden verwerkt.

Wil jij dit onderzoek uitvoeren en heb jij affiniteit met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Ben je analytisch, zorgvuldig, initiatiefrijk en beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden?
Solliciteer dan gelijk naar deze functie en stuur je sollicitatie naar m.m.l.kalsbeek@uu.nl t.n.v. Maria-Louise Kalsbeek. Voor vragen kun je ook mailen, of bel naar 030 253 3817.

IAC in het kort

Het Inkoop- en Aanbestedingscentrum heeft ondermeer de volgende kernactiviteiten:
 Het uitvoeren, begeleiden van en/of adviseren over het tactische inkoopproces. Afhankelijk van de aard en financiële omvang van de in te kopen producten, diensten of werken biedt het Inkoop- en Aanbestedingscentrum ondersteuning aan bij inkooptrajecten; alle Europese aanbestedingen van producten en diensten worden begeleid door het Inkoop- en Aanbestedingscentrum;
 Het toezicht houden op de universitaire inkoopstromen en hierover rapporteren aan de stakeholders;
 Het vervullen van de rol van kenniscentrum binnen de universiteit op het gebied van professionele inkoop.
Deze kernactiviteiten van het Inkoop- en Aanbestedingscentrum zijn georganiseerd in drie afdelingen (Tactische Inkoop, Operationele Inkoop en Inkoopinformatie) en worden uitgevoerd ten behoeve van opdrachtgevers binnen de gehele Universiteit.

Affiniteit met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, aantoonbaar door middel van bijvoorbeeld studie dan wel stages en/of onderzoeken.
Analytisch, zorgvuldig, initiatiefrijk en beschikken over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Solliciteren kan per mail naar m.m.l.kalsbeek@uu.nl t.n.v. Maria-Louise Kalsbeek. Voor vragen kun je ook mailen, of bel naar 030 253 3817.

to be determined
4 tot 6 maanden, in overleg