Stage bij de Nederlandse Ambassade te Valletta, Malta

Research internship

Werkomgeving

De ambassade te Valletta behartigt de Nederlandse belangen in Malta en is het aanspreekpunt voor Nederlanders woonachtig in Malta. Het is een kleine vertegenwoordiging met vijf medewerkers. Van de stagiair(e) wordt mede daarom flexibiliteit en improvisatietalent verwacht en hij/zij dient na een korte introductieperiode in staat te zijn zelfstandig te functioneren.

Functie-inhoud:

Wij bieden een stageplaats met een gevarieerd takenpakket en ruimte voor verdieping in relevante thema’s. De invulling van de stage wordt op basis van overleg vastgesteld, maar tot de taken van de stagiair(e) behoren o.a.:

• zorgdragen voor de begeleiding van uiteenlopende beleidsondersteunende projecten en bilaterale uitwisselingen
• deelnemen aan stafvergaderingen en thematische bijeenkomsten;
• bijwonen van briefings voorafgaand aan Raadsbijeenkomsten van de EU, in diverse formaties;
• bijdragen aan rapportage van politieke ontwikkelingen;
• helpen bij de organisatie van publieksdiplomatieke evenementen;
• assistentie leveren bij het voorbereiden van bezoeken van inkomende delegaties;
• assisteren bij de voorbereiding van Valletta 2018 (i.s.m. Leeuwarden 2018) als culturele hoofdstad van Europa; en
• up to date houden van de website en het bijhouden van de facebookpagina.

Functie-eisen:

Bij voorkeur student in de laatste fase van relevante masteropleiding, met:

• affiniteit met politieke en economische onderwerpen;
• aantoonbare kennis van de institutionele structuur en werkwijze van de EU;
• ervaring met het opstellen van rapporten en aantekeningen;
• goede beheersing in woord en geschrift van zowel de Nederlandse als Engelse taal;
• Initiatief, enthousiasme, flexibiliteit en organisatievermogen;
• je bent in staat je snel aan te passen aan een nieuwe werkomgeving; en
• affiniteit met en kennis van social media.

Relevante buitenland- en/of onderzoekservaring is een pré.

Kijk voor de volledige vacature op: https://www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/inhoud/overzicht-stages/stage-bij-de-nederlandse-ambassade-te-valletta-malta.

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 1 juni 2017 hun motivatiebrief en CV sturen naar VAL@minbuza.nl.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jeroen Boonzaaijer op telefoonnummer +356 7900 2015 of email VAL@minbuza.nl.

Law, Social and behavioural sciences, Media, arts, culture and history, Language, literature and communication
Master students
6 maanden