Stage-, afstudeer- en werkervaringsplekken duurzame ontwikkeling; Duurzame landbouw

De Natuur en Milieu federatie Noord-Holland heeft per direct werkervarings-, stage- en afstudeerplekken beschikbaar op het gebied van duurzame landbouw en voedselproductie in Noord-Holland.

Je hoofdopdracht is het opzetten en uitvoeren van projecten en/of onderzoek op de thema’s duurzame landbouw (natuur inclusieve landbouw) of duurzame ruimte ontwikkelingen en voedselproductie. Dat kunnen inhoudelijke projecten zijn die bijvoorbeeld een advies voor bedrijven of de provincie Noord-Holland opleveren. Meer campagnematige project die er voor zorgen dat de landbouw in Noord-Holland beter in het bestaande natuurlandschap zal passen. Of ruimtelijke ontwerpopdrachten om de ingewikkelde grootstedelijke opgaven van de Metropool Regio Amsterdam te passen in het omliggende landschap daarbij rekening houdend met de toenemende vraag naar duurzame, gezonde producten.

De functie
Wij zoeken een enthousiaste en zelfstandige stagiaire of afstudeerder die werkervaring op wil doen bij een ondernemende en ambitieuze natuur en milieuorganisatie. De werkzaamheden zijn o.a.:
• Het opzetten en uitvoeren van projecten door:
o Onderzoek te doen;
o Activiteiten te organiseren in het kader van je project;
o Mee te werken aan het project;
o Schrijven, bewerken en plaatsen van tekst en artikelen op website, Facebook, twitter enz. over het project waar je aan werkt;
o Afstemming met projectleiders, andere medewerkers en externe stakeholders;
• Daarnaast is er de ruimte om mee te werken in andere projecten en aan ons externe communicatiebeleid (social media, website ed.) en het vernieuwen van de website;

Algemene competenties
We zoeken een student of afgestudeerde:
• Op het gebied van duurzaamheid/milieu of landbouw (of een ander relevant vakgebied) op HBO of universitair niveau;
• Die zelfstandig kan werken;
• Met ervaring in het zoeken van geschikte inhoudelijke content en het samenwerken en interviewen van stakeholders;
• Eventueel ervaring op het gebied van het verduurzamen van de landbouw en/of voedselconsumptie
• Die snel tot de kern van zaken kan doordringen en de hoofdpunten uit complexe ontwikkelingen kan halen;
• Die met een vlotte pen teksten kan schrijven;
• En een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal heeft.

Competenties voor dit project
In Nederland is de landbouw zowel voor de economie als voor de voedselvoorziening van groot belang. Helaas kan intensieve landbouw ook een aantal negatieve effecten hebben op het milieu. Zo is in de afgelopen jaren een sterke daling in biodiversiteit waargenomen en staat de natuur in agrarische gebieden onder druk. Gelukkig zet deze daling niet meer door en wordt de milieukwaliteit zichtbaar beter door de genomen maatregelen. Nauwe samenwerking tussen de landbouw en natuur is noodzakelijk om de biodiversiteit weer op te laten bloeien. De ontwikkelingen op dit gebied gaan erg snel. Wij zoeken iemand met affiniteit (en ervaring) op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voedselproductie om deze ontwikkelingen en/of projecten te onderzoeken. Kennis van biodiversiteitsvraagstukken en natuurontwikkeling is daarbij een pré. Heb jij interesse in duurzame ontwikkeling op het gebied van landbouw en natuur? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Tot slot: we zoeken natuurlijk iemand met een groen hart die samen met ons en onze partners Noord-Holland gezonder en duurzamer wil maken.

Wij bieden
Een stageplek/werkervaringsplek voor 3-5 dagen per week, per direct beschikbaar op ons kantoor in Zaandam. Een stagevergoeding behoort tot de mogelijkheden. De duur van de stageperiode stellen we in overleg vast.

Reageren
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sijas Akkerman, directeur. sijas.akkerman@mnh.nl

No preference, Natural sciences, Earth and Sustainability
to be determined