Logo Utrecht University

Internships Career Services

Internships

Social Storyteller

Type:
Regular internship
Description

In de projecten van Move krijgen kinderen van 10-12 jaar van basisscholen uit minder bedeelde wijken en studenten samen het eigenaarschap en de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van hun eigen project. Deze projecten duren gemiddeld 4-6 maanden en bestaan uit twee onderdelen: een actief uitstapje, waarin de studenten de kinderen meenemen naar het studentenleven en een buurttraject. In het buurttraject brainstormen de kinderen met hulp van de studenten over wat er beter kan in de wijk en gaan ze samen aan de slag om hun plan uit te voeren. Zo leren ze sociaal ondernemen, ontwikkelen ze hun talenten en kunnen ze met trots terugkijken op een concreet resultaat. Tijdens het project organiseren de studenten ook een actief uitje voor de kinderen om hen het studentenleven te laten zien. Zo verkennen zij nieuwe sporten, studies, talenten en mogelijkheden.

Over de stage:
Als Social Storyteller bij Move ben je verantwoordelijk voor het verzamelen van de verhalen die achter onze projecten zitten en deze te verspreiden via social media. Je wordt daarbij vakkundig begeleid door onze medewerker Communicatie & PR en kan zo nu en dan ondersteuning verwachten van onze fotograaf.

Je vaste werk is op ons kantoor (lees: ruime zolder) in hartje Utrecht, maar de projecten bevinden zich door het hele land, dus het zou goed kunnen dat je de ene dag in Groningen bent en de volgende in Tilburg.

De verhalen maak je in verschillende vormen. Het ene moment is dat een Facebook of Instagram post, het andere moment een webartikel, korte blog of mini-vlog.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor:
• Meedenken over en uitvoeren van onze social media strategie;
• Verzamelen, schrijven en in beeld brengen van verhalen vanuit het perspectief van de mensen die ze organiseren (lees: de studenten en kinderen);
• Redactie van aangeleverde content van studenten;
• Aansturen van de fotograaf.

Profile

Wat vragen we:
• Kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van social media;
• De juiste vragen kunnen stellen: kan jij het verhaal àchter het verhaal ontdekken?
• Een talent voor schrijven en een goed oog voor fotografie;
• Je werkt zelfstandig, bent creatief en nieuwsgierig;
• Je kunt verantwoordelijk omgaan met veel vrijheid.

Wat bieden we:
Je komt te werken bij een ambitieuze organisatie met jonge en enthousiaste collega’s die hard werken aan mooie projecten, en samen veel plezier hebben. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Je werkt op ons mooie kantoor in Utrecht; Move biedt geen reiskostenvergoeding voor woon-werk verkeer (dus wel als je voor Move naar de projecten moet reizen), maar je krijgt wel een stagevergoeding.

Application Procedure

Solliciteren kan via deze link: https://stichtingmove.homerun.co/social-storyteller-stage/nl

Desired Academic Background
Media, arts, culture and history, Language, literature and communication
Preference for bachelor or master student:
No preference
Starts:
to be determined
Length:
In overleg
Occupation:
Parttime
Language:
Dutch
Compensation:
Ja, in overleg
Apply Before:
31/12/2017

Organization

Name:
Stichting Move
Address
Maliesingel 28 -2
3581BH Utrecht
Website:
http://www.stichtingmove.com

Contact details

Name:
Olivier Hofman
Email:
olivier@stichtingmove.com
Address
Maliesingel 28 -2
3581BH Utrecht
Telephone:
0643903332