Logo Utrecht University

Internships Career Services

Internships

Smart Banking traineeship

Type:
Research internship
Description

Wij zijn op zoek naar talenten die de uitdaging aan willen gaan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Heb jij het lef om als Smart Banking trainee het verschil te maken?

Bank van de toekomst
Als bank zitten we in het ‘epicentrum’ van veranderingen. We moeten snel en flexibel reageren op nieuwe ontwikkelingen. Uiteraard zonder te vergeten waar we als bank voor staan. De Volksbank bouwt aan een bank voor de toekomst. Dit doen we door vernieuwingen die ons helpen om op een duurzame manier te groeien. Van belang is om te kijken waarmee we de klant in de toekomst van dienst kunnen zijn.

Over het Smart Banking traineeship
Tijdens het Smart Banking traineeship werk je 2 jaar aan je professionele ontwikkeling én aan jezelf. Wij bieden hiervoor een passend individueel traject. Het bestaat uit 4 opdrachten van ieder 6 maanden die je zelf vormgeeft en uiteraard aansluiten bij jouw leerdoelen.

Je houd je bezig met het realiseren van een data gedreven organisatie. Hier hoort onder andere het vorm geven van Data Sciene, Business & Marketing analytics en innovatie bij. Je ontwikkelt op basis van Artificial Intelligence, Big Data en Internet of Things nieuwe proposities en introduceert nieuwe services. Je houdt altijd rekening met belang van de klant en zijn privacy, want jij bent een data scientist in spe. Je gaat aan de slag bij diverse afdelingen, zoals Marketing Strategie en Innovatie, het Innovatie lab en Business Intelligence.

Over jouw ontwikkeling
Bij de start krijg je een mentor toegewezen uit het hoger management binnen de Volksbank.
Je mentor ondersteunt je zowel bij je persoonlijke als inhoudelijke ontwikkeling en helpt je een netwerk op te bouwen binnen onze organisatie. Daarnaast wordt je begeleid door een traineecoördinator die je eerste aanspreekpunt is en je helpt bij allerlei praktische zaken zoals arbeidsvoorwaarden, beoordeling en opleidingen. Bij iedere opdracht zorgt de opdrachtgever binnen de afdeling voor de noodzakelijke begeleiding. Verder krijg je nog een buddy toegewezen. Dit is een trainee van de voorgaande lichting die je in de introductiefase zal helpen met praktische zaken en die je kunt gebruiken als vraagbaak voor ervaringen binnen de Volksbank.

Voor je persoonlijke ontwikkeling doorloop je een extern programma met de andere trainees uit jouw lichting. Tijdens dit programma staat je persoonlijke ontwikkeling centraal en ontwikkel je een eigen visie en werkstijl op thema's als leiderschap, samenwerken en invloed. Je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen en te gaan experimenteren met nieuw gedrag.

Profile

Wat we vragen
•Je beschikt over een net afgeronde WO-opleiding , zoals Econometrie, Natuurkunde, Wiskunde, Data Science, Artificial Intelligence, Big Data & Business Analytics of Technische Bedrijfskunde
•Je hebt maximaal 1 jaar werkervaring
•Je bent breed geïnteresseerd en hebt een sterke affiniteit met data, analytics, innovatie, techniek en IT
•Bereidheid om één van deze (big data visaluatie-) tools te leren: Matlab, R, Python en/of Tableau
•Je krijgt energie van veel vrijheid, vernieuwing en de mogelijkheid om je eigen visie uit te voeren
•Nevenactiviteiten op je CV! Denk hierbij aan werkervaring uit bijbanen, een actieve rol in een studie- of sportvereniging of buitenlandervaring
•Je wilt je graag twee jaar lang richten op je persoonlijke ontwikkeling
•Je staat achter ons manifest https://www.devolksbank.nl/over-ons/missie-strategie/ons-manifest

Je competenties
We zoeken ondernemende kandidaten die creatief en doortastend zijn. Je bent in staat om grote hoeveelheden data te verwerken, te analyseren en te interpreteren. Bovendien ben je in staat om complexe materie op eenvoudige wijze uit te leggen. Daarnaast ben je leergierig, enthousiast en beschik je over een gezonde dosis lef.

Application Procedure

Solliciteren?
De selectieprocedure bestaat uit een aantal stappen om jou beter te leren kennen. Allereerst reageer je op deze vacature door op de "sollicitatie button" te klikken. Stuur je CV en motivatiebrief in het Nederlands en geef daarbij antwoord op vragen zoals; waarom werken bij de Volksbank? En waarom binnen het traineeship? Wat kan jij toevoegen als trainee? Als wij een match zien, krijg je een uitnodiging voor het maken van een online assessment. Indien je deze test positief afrond, kom je op gesprek bij ons op kantoor. Zijn we daarna beiden positief dan word je uitgenodigd voor de selectiedag op vrijdag 23 juni 2017.
Als jij tijdens deze dag laat zien dat jij bij de Volksbank hoort, dan bieden we je meteen een contract aan en mag je aan de slag als trainee!

De sollicitatiedeadline is 27 mei 2017. Het traineeship start op 1 september 2017.

Vragen?
Voor vragen over het traineeship en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nancy van de Wiel via campusrecruitment@devolksbank.nl of via 06-12744063.

Desired Academic Background
Economics, Mathematics and Information Sciences, Natural sciences
Preference for bachelor or master student:
No preference
Starts:
to be determined
Occupation:
Fulltime
Language:
Dutch
Apply Before:
27/05/2017
Download:
Smart-Banking-traineeship.docx

Contact details

Name:
Nancy van de Wiel
Email:
nancy.vandewiel@devolksbank.nl
Telephone:
0612744063