Logo Utrecht University

Internships Career Services

Internships

Onderzoeksstage jongeren & identiteit

Type:
Research internship
Description

Stagelopen bij de IJsselacademie, een prachtig, onafhankelijk wetenschappelijk instituut in de provincie Overijssel?
In opdracht van de provincie Overijssel is de IJsselacademie bezig met het opzetten van een onderzoek naar de rol die streektaal en streekcultuur speelt in de identiteitsvorming van jongeren in de provincie.
Je wordt verantwoordelijk voor het deelonderzoek in een van de drie regio’s in de provincie (Twente, Salland, Kop van Overijssel), in afstemming met de andere regio’s. Einddoel is (eventueel naast een onderzoeksverslag volgens de conventies van de opleiding) een publieksgericht verslag van dit onderzoek, om te publiceren in het digitale tijdschrift Mijn stad mijn dorp.
Er is ruimte dit onderzoek zo vorm te geven dat het aansluit bij jouw studierichting, mits daar voldoende raakvlakken voor zijn. In je sollicitatie zien we graag dat je hier aandacht aan besteedt.

Profile

Je studeert letteren of sociale wetenschappen en je vindt identiteit een interessant thema. Je hebt een hands-on mentaliteit en affiniteit met een van de drie regio’s in Overijssel (Kop van Overijssel, Salland, Twente). Beheersing van de streektaal is een pré. Je kunt makkelijk zelfstandig én samenwerken en je academische taalvaardigheid is van hoog niveau, maar je schrijft ook vlot voor een breder publiek.

Application Procedure

Deze stage-vacature wordt verspreid onder letteren - en sociologiestudenten van de Radboud Universiteit, de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht. Studenten van andere universiteit mogen vanzelfsprekend ook reageren.
Uiterlijk 25 mei motivatie en cv insturen naar wzwart@ijsselacademie.nl.
Je krijgt 29 mei bericht over of je op gesprek mag komen.
Deze gesprekken worden 5 juni en 12 juni ingepland.
Indien je de stageplek krijgt, wordt 26 juni een startbijeenkomst gehouden voor jou en de andere stagiairs, om kaders en afspraken duidelijk vast te leggen (voor de start in het najaar).

Desired Academic Background
Governance, Social and behavioural sciences, Media, arts, culture and history, Language, literature and communication, Philosophy and religious studies
Preference for bachelor or master student:
No preference
Starts:
September
Length:
blok 1 en/of blok 2
Occupation:
Fulltime
Language:
Dutch
Compensation:
250,- per maand
Apply Before:
25/05/2017
Download:
Stageopdracht-najaar-2017-onderzoek-jongeren-en-identiteit.docx

Organization

Name:
IJsselacademie
Additional:
Departement Streektaal
Address
Eikenstraat 20
8021WX Zwolle
Website:
http://www.ijsselacademie.nl

Contact details

Name:
Willemijn Zwart
Email:
wzwart@ijsselacademie.nl
Address
Eikenstraat 20
8021WX Zwolle
Telephone:
0630261186