Marcom-held gezocht met oog en oor voor community management & social media

Wil jij meer mensen in aanraking laten komen met OneWorld en heb jij goede ideeen hoe meer mensen zowel het online platform als het magazine gaan lezen? Word dan onze nieuwe Marketing & Communicatie Stagiair.

Achtergrond OneWorld
OneWorld is een multimediaal platform (magazine, website, events) op het gebied van de grote uitdagingen in de wereld als klimaatverandering, vluchtelingen en diversiteit. OneWorld plaatst ons dagelijks leven in mondiaal perspectief met nieuws, blogs en achtergronden uit de hele wereld, maar biedt ook praktische tips en informatie voor mensen die nieuwsgierig zijn naar kansen en mogelijkheden om het goede te doen.

Het multimedia platform OneWorld omvat de grootste Nederlandse website over mondiale verbondenheid en duurzaamheid (inclusief de grootste fair career vacaturebank en de webshop), een maandblad met een groot bereik, een onderzoeks- en datajournalistieke desk, netwerken en events met jonge changemakers.

OneWorld: op weg naar een maatschappelijke onderneming
OneWorld zit momenteel in het midden van de transitie van een goed doel (met subsidie van Buitenlandse Zaken) naar een maatschappelijke onderneming. Afgelopen jaar zijn we gestart met betaalde abonnementen voor het magazine, het aantrekken van partners, sponsoren en adverteerders. Daarnaast heeft OneWorld platform een goedlopende Vacaturebank.

Stage omschrijving
Je bent onderdeel van het marketing & communicatieteam en helpt mee met het groeien van de OneWorld lezerscommunity (werven van nieuwe abonnees, nieuwe /meer bezoekers naar de site) door slimme inzet van onder andere social media. Daarnaast run je de OneWorld Vacaturebank en het OneWorld Shops platform.

Wij bieden:

Meewerkstage (minimaal 3 maanden) op het gebied van online marketing (social media) en het runnen van de vacaturebank en webshop platform
Ruimte om je eigen ideeen te realiseren
Marketingcoaching van ervaren marketeer
Stagevergoeding van 250 euro per maand, op basis van een 38-urige werkweek.
Wie zoeken wij?
Een ondernemende, gedreven hbo/wo-student, met voorkeur in de richting van communicatie/marketing en met online marketingkennis en ervaring, die:

Vernieuwende ideeen heeft hoe de Vacaturebank en/of het OneWorld Shops platform te verbeteren en te promoten;
Gevoel heeft voor inzet van social media (facebook, twitter, instagram, pinterest) bij het connecten met onze community en het betrekken van jonge lezers;
Ervaring met online marketing als Google adwords, nieuwsbrief analyse, SEO/SEA zijn een pre;
Goed zelfstandig kan werken;
Initiatief toont;
Snel kan schakelen met directe collega's;
Affiniteit heeft met de onderwerpen waar OneWorld over schrijft.
Wat zijn je taken?

Het meedenken over het groeien van de lezerscommunity en het uitvoeren van plannen die daar uit voortkomen
Het oppakken van en verbeteren van de online marketing van OneWorld Vacaturebank en het Shops platform
Het onderhouden van relaties met webshophouders en partners
Het opzetten en uitvoeren van algemene marketing activiteiten
Diverse administratieve taken omtrent het beheer Vacaturebank en webshop

Wil je solliciteren? Stuur een motivatiemail/brief met cv via het sollicitatieformulier op naar emmalok@oneworld.nl onder vermelding van de functie waarop je solliciteert. De sollicitatieprocedure bestaat uit 1 of 2 gesprekken.

Economics, Media, arts, culture and history, Language, literature and communication
June
01/01/2018