Logo Utrecht University

Internships Career Services

Internships

Jongerenvertegenwoordiger naar de Algemene Vergadering van de VN

Type:
Regular internship
Description

NJR zoekt:
Een jongerenvertegenwoordiger naar de Algemene Vergadering van de VN en een VN jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling
Wil jij de VN in New York toespreken of naar de Klimaattop in Bonn en zo de schakel vormen tussen jongeren in Nederland en politici? Word jongerenvertegenwoordiger naar de Algemene Vergadering van de VN of jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling! Jongerenvertegenwoordigers gaan met de Nederlandse delegatie mee naar de VN, om te laten horen wat jongeren vinden.
!

Profile

Als jongerenvertegenwoordiger naar de AVVN houd je je bezig met actuele VN thema's. Vrede en veiligheid, de bescherming van mensen- en kinderrechten, de implementatie van de Global Goals en de relatie tussen internationale handel, economie en ontwikkelingssamenwerking, zomaar een paar onderwerpen waar jij als jongerenvertegenwoordiger AVVN mee aan de slag kunt gaan. Input voor deze thema's haal je bij jongeren in heel Nederland. Dit doe je onder andere door gastlessen en workshops te geven op scholen, events en andere gelegenheden.
Een aantal maanden nadat je verkozen bent, volgt er samen met je senior-collega een bezoek aan een VN-conferentie in New York; dit zal hoogstwaarschijnlijk de CSocD zijn. Later dat jaar geef je als jongerenvertegenwoordiger zelf een speech tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Op deze manier kun je thema’s die belangrijk zijn voor Nederlandse jongeren onder de aandacht brengen bij invloedrijke wereldleiders.

Application Procedure

Meld je uiterlijk 16 september aan door je CV en motivatiebrief te sturen naar verkiezing@njr.nl onder vermelding van 'Sollicitatie Jongerenvertegenwoordiger AVVN'.

Desired Academic Background
No preference
Preference for bachelor or master student:
No preference
Starts:
to be determined
Occupation:
Parttime
Language:
Dutch or English
Apply Before:
16/09/2017

Organization

Name:
Nationale Jeugdraad
Website:
http://www.jongerenvertegenwoordigers.nl/de_verenigde_naties

Contact details

Name:
Lindsay Vogelzang
Email:
verkiezing@njr.nl
Telephone:
030 230 35 75