Logo Utrecht University

Internships Career Services

Internships

Digital Marketing Traineeship

Type:
Research internship
Description

Wij zijn op zoek naar talenten die de uitdaging aan willen gaan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Heb jij het lef om als Digital Marketing trainee het verschil te maken?

Over het Digital Marketing traineeship
Tijdens het Digital Marketing traineeship werk je 2 jaar aan je professionele ontwikkeling én aan jezelf. Wij bieden hiervoor een passend individueel traject. Het bestaat uit 4 opdrachten van ieder 6 maanden die je zelf vormgeeft en uiteraard aansluiten bij jouw leerdoelen.

Klantcontacten binnen de bank vinden steeds meer digitaal plaats. Binnen het traineeship ontwikkel je nieuwe (digitale) marketing en e-commercemogelijkheden in samenwerking met andere partijen. Daarbij zorg je voor co-creatie en digitale interactie met onze klanten.
Je houdt je bezig met verschillende thema’s op het gebied van online marketing zoals: klantinteractie via digitale kanalen, search engine optimization, search engine advertising en social media. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag bij de marketing afdelingen van onze merken, het Innovatielab of Strategische Innovatie & New Business Development.

Over jouw ontwikkeling
Bij de start krijg je een mentor toegewezen uit het hoger management binnen de Volksbank Je mentor ondersteunt je zowel bij je persoonlijke als inhoudelijke ontwikkeling en helpt je een netwerk op te bouwen binnen onze organisatie. Daarnaast word je begeleid door een traineecoördinator die je eerste aanspreekpunt is en je helpt bij allerlei praktische zaken zoals arbeidsvoorwaarden, beoordeling en opleidingen. Bij iedere opdracht zorgt de opdrachtgever binnen de afdeling voor de noodzakelijke begeleiding. Verder krijg je nog een buddy toegewezen. Dit is een trainee van de voorgaande lichting die je in de introductiefase helpt met praktische zaken en die je kunt gebruiken als vraagbaak voor ervaringen binnen de Volksbank.

Voor je persoonlijke ontwikkeling doorloop je een extern programma met de andere trainees uit jouw lichting. Tijdens dit programma staat je persoonlijke ontwikkeling centraal en ga je aan de slag met thema's als leiderschap, samenwerken en invloed. Je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen en te gaan experimenteren met nieuw gedrag.

Profile

Wat we vragen
•Je beschikt over een net afgeronde WO-opleiding, zoals Digital Marketing, Quantitative Marketing, Smart Marketing, Behavioural Economics, Business and Innovation
•Je hebt maximaal 1 jaar werkervaring
•Je bent breed geïnteresseerd in online marketing en hebt affiniteit met digitale technologie
•Je hebt aantoonbare ervaring met het opzetten, onderhouden en uitbouwen van social media netwerken (denk aan blogs, vlogs, internetpagina’s en Facebook)
•Je krijgt energie van veel vrijheid, vernieuwing en de mogelijkheid om je eigen visie uit te voeren
•Nevenactiviteiten op je CV! Denk hierbij aan werkervaring uit bijbanen, een actieve rol in een studie- of sportvereniging of buitenlandervaring
•Je wilt je graag twee jaar lang richten op je persoonlijke ontwikkeling
•Je staat achter ons manifest https://www.devolksbank.nl/over-ons/missie-strategie/ons-manifest

Je competenties
We zoeken ondernemende kandidaten die assertief, doortastend en doelgericht zijn. Je hebt een kritische blik en een grote executiekracht. Je hebt een open en directe benaering. Daarnaast ben je leergierig, enthousiast en beschik je over een gezonde dosis lef.

Application Procedure

Solliciteren?
De selectieprocedure bestaat uit een aantal stappen om jou beter te leren kennen. Allereerst reageer je op deze vacature door op de "sollicitatie button" te klikken. Stuur je CV en motivatiebrief in het Nederlands en geef daarbij antwoord op vragen zoals; waarom werken bij de Volksbank? En waarom binnen het traineeship? Wat kan jij toevoegen als trainee? Als wij een match zien, krijg je een uitnodiging voor het maken van een online assessment. Indien je deze test positief afrond, kom je op gesprek bij ons op kantoor. Zijn we daarna beiden positief dan word je uitgenodigd voor de selectiedag op vrijdag 23 juni 2017.
Als jij tijdens deze dag laat zien dat jij bij de Volksbank hoort, dan bieden we je meteen een contract aan en mag je aan de slag als trainee!

De sollicitatiedeadline is 27 mei 2017. Het traineeship start op 1 september 2017.

Vragen?
Voor vragen over het traineeship en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nancy van de Wiel via campusrecruitment@devolksbank.nl of via 06 - 12744063.

Desired Academic Background
Economics, Language, literature and communication
Preference for bachelor or master student:
No preference
Starts:
to be determined
Occupation:
Fulltime
Language:
Dutch
Apply Before:
27/05/2017
Download:
Digital-Marketing-Traineeship.docx

Contact details

Name:
Nancy van de Wiel
Email:
nancy.vandewiel@devolksbank.nl
Telephone:
0612744063