Afstudeerstage Vehicle-to-grid-laden (WO)

Research internship

EVConsult is een strategisch adviesbureau dat vanuit Amsterdam en Antwerpen wereldwijd werkt aan het versnellen van duurzame mobiliteit. Bij EVConsult geloven we in elektrisch vervoer, waarbij duurzaamheid, onafhankelijkheid en een schone leefomgeving voor ons centraal staan. We voorzien private en publieke partijen van strategisch advies, marktanalyses en projectmanagement op gebied van o.a. laadinfrastructuur, smart grids en duurzame energieopwekking. Iedere dag komen wij zo een stap dichterbij ons doel: 100% elektrisch vervoer. Daarbij lopen we voorop in onze markt en daar zijn we trots op. Dit betekent dat we ons continu verdiepen in de nieuwste innovaties in ons werkveld. Tijdens je afstudeerstage kun jij hier een grote bijdrage aan leveren.

Jouw onderzoek
Momenteel loopt een project waarbij V2G-laders worden geïnstalleerd. De laders worden bij mensen thuis en op het werk gebruikt om voertuigen te laden en te ontladen (achter de meter). Deze faciliteit kan worden gebruikt om de energietransitie te versnellen, e-rijden goedkoper te maken en het net te ontlasten. In de wereld zijn slechts op een paar plekken V2G-laders geïnstalleerd, waardoor er weinig bekend is over het gebruik ervan, prestaties, energieverliezen (efficiëntie), functioneren van de software-programmatuur (aansturing, backoffice en intern), communicatie met het voertuig en financiële aspecten (bijv. klantpropositie).

Wij zijn benieuwd naar jouw afstudeervoorstel. Samen kunnen we je onderzoeksvraag natuurlijk aanscherpen. Onze sector heeft raakvlakken met veel verschillende studiedisciplines. Denk aan (technische) bestuurs-/bedrijfskunde, rechten, planologie en energie- of innovatiewetenschap. Studeer je iets anders en wil je bij ons afstuderen? Bel of mail Bibi dan over de mogelijkheden via hr@evconsult.nl of 06-55454049.

Naast je onderzoek
Vier dagen in de week werk je aan je onderzoek en één dag in de week ondersteun je onze adviseurs. Niet met koffie zetten en kopietjes maken, maar met het uitvoeren van analyses en het voorbereiden van presentaties. Je organiseert seminars, workshops en andere bijeenkomsten. Rapportages werk je uit en je zorgt ervoor dat ze eenvoudig en goed te begrijpen zijn.

Je ziet kansen die anderen niet zien en gelooft in de mogelijkheden van duurzame mobiliteit en energie. En verder:
• Je volgt een WO-master.
• Je bent 4 - 6 maanden beschikbaar.
• Je neemt initiatief en bent proactief.
• Je enthousiasme is aanstekelijk.

Dan maken we graag kennis met je! Stuur je sollicitatiebrief en cv naar Bibi (hr@evconsult.nl). We zijn benieuwd naar wie je bent, waarom jij vindt dat we kennis moeten maken en wat jij EVConsult kan bieden (en wat wij jou kunnen bieden). Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van ons. Heb je nog vragen over deze vacature? Bel Bibi dan gerust op 06-55454049.

No preference, Earth and Sustainability
Master students