Logo Utrecht University

Internships Career Services

Internships

Afstudeerstage HRM Lerende Organisatie

Type:
Research internship
Description

Binnen Achmea hechten we veel waarde aan kwalitatief hoge dienstverlening. Deze dienstverlening wordt verleend door onze 12000 medewerkers. Om als verzekeraar in te spelen op de behoeften van enerzijds de klanten van Achmea en anderzijds de ontwikkelbehoeften van onze medewerkers, vinden wij het belangrijk om een lerende organisatie te zijn.
Vanuit de theorie van Peter Senge zijn wij bezig om zijn vijf disciplines toe te passen in onze dagelijks praktijk. Hierbij gebruiken wij geen programma aanpak. Maar is dit de best passende theorie om high performance teams te creëren? En hoe zetten we een dergelijke theorie om naar impact in de praktijk en hoe maken we dit meetbaar?

Ben jij nieuwsgierig genoeg om te onderzoeken welke benchmarks er zijn, hoe andere bedrijven dit doen en met welke specifieke zaken IT-bedrijven te maken hebben?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Met jouw ideeën en werkzaamheden creëer jij impact in de waardeketens van Achmea. Dit vraagt niet alleen om een scherpe, analytische blik, maar ook om strategisch vermogen en de kracht om theorie en praktijk bij elkaar te brengen. Je bent een gesprekspartner op diverse niveaus, zowel voor hoger management als directe collega’s.
Binnen de kaders en werkwijzen van Achmea mag jij als stakeholder bijdragen aan het leerproces en dit verspreiden.
Als resultaat van jouw afstudeeropdracht zouden wij graag een advies en implementatieplan willen zien waarin je hebt opgenomen waar wij momenteel staan en wat jouw visie is over de stappen naar een lerende organisatie. Als je andere ideeën hebt, gaan wij graag met je in gesprek.

Profile

- Je volgt een WO-opleiding. Bij voorkeur is dit in de richting van Arbeids- en organisatiepsychologie of bedrijfskunde met de afstudeerrichting veranderkunde (andere WO-opleidingen zijn bespreekbaar, mits er aansluiting is bij de vacature);
- Je hebt een eigen visie op HR en een lerende organisatie;
- Je ziet ‘blinde vlekken’ en durft de discussie hierover aan te gaan;
- Je denkt out of the box;
- Je bent sociaal vaardig, creatief en ambitieus;
- Je hebt competenties op het gebied van: advies, invloed, stakeholder- en verandermanagement, communicatie en persoonlijke kracht.

Application Procedure

Voor vragen over de procedure en de functie kun je contact opnemen met Jolanda van Roon, recruiter, op 06-27087554 of jolanda.van.roon@achmea.nl. De procedure bestaat uit twee gesprekken en een online assessment.

Desired Academic Background
Social and behavioural sciences
Preference for bachelor or master student:
No preference
Starts:
September
Length:
5 months
Occupation:
Voltijd
Language:
Dutch
Compensation:
450
Apply Before:
01/08/2017
Download:
WO-Afstudeerstage-HRM-Lerende-Organisatie-UU.docx

Organization

Name:
Achmea
Address
Storkstraat 8-10
3833 LB Leusden

Contact details

Name:
Sylvia Wools
Email:
sylvia.wools@achmea.nl
Address
Storkstraat 8-10
3833 LB Leusden
Telephone:
0613721102